Gården

Historien om gården

Jeg, Eva er gift med Olav J Berg og våre barn er voksne og har flyttet hjemmefra. Sletten Mellem gård ligger i Åsnes kommune i Hedmark fylke. Jeg kjøpte gården av mine foreldre i 1994. Gården har vært i familien siden 1921, da min bestefar kjøpte den på det åpne marked. Gården var da opprinnelig en husmannsplass, men ble utskilt som et eget bruk i 1915. Med årene og for hvert generasjonsskifte har gården vokst seg større. I dag så er det et heltidsbruk med husdyr som smågris og med egenrekruttering til egne mordyr for produksjonen. Korn blir dyrket hovedsakelig på det meste av jorda. Bringebærproduksjonen startet vi med i 2004 og jordbær i 2010. Vi har 1 ansatt i 100 % stilling i svineproduksjonen og 1 i 50% stilling i bærproduksjonen. På sommeren har vi sesongarbeidere som tar seg av innhøstinga av jordbær og bringebær.

Om våre produkter

Det er jeg Eva Molberg står bak MELLEM. Det har vokst bringebær i Solør siden norrøn tid og Solør er et område med spesielt gode dyrknings-forhold. Med kjærlighet, godt stell og mye omtanke dyrker vi frem de smaksrike bringebæra på Sletten Mellem Gård.

MELLEM BRINGEBÆRDRIKK
For å få den friske og deilige smaken tar jeg først og råpresser bringebæra før jeg blander råsafta med vann og tilsetter litt sukker. Jeg lar da bringebærdrikken gå igjennom en oppvarmingsprosess før det blir tappet på 35cl og 70cl flasker eller på 5 liter Bag-in-Box.  Det en denne prosessen som gjør at bringebærdrikken holder seg så frisk og god så lenge. Bringebærdrikken er et rent naturprodukt, uten kunstige tilsetningsstoffer. Noen sier det smaker som en sommervind – dere kan jo bedømme selv.


Prøv våre nyheter – du har aldri smakt noe lignende!

Nyheter 2014
MELLEM har utviklet sitt sortement
Bringebærsyltetøy (rørt frossen og kokt hermetisert)
Bringebær gele
Bringebærpure
Jordbærsyltetøy (rørt frossen)
Aronia syltetøy (svartsurbær)
Tyttebærsyltetøy
Moltesyltetøy
Honning (høstet på gården, direkte sporbart omkrets på 2,5 km)

Ingen av våre produkter er tilsatt konserveringsmiddeler.