Gården

Historien om gården

Eier og daglig leder Eva Molberg er gift med Olav J. Berg. De har voksne barn som nå har flyttet hjemmefra. Sletten Mellem Gård ligger i Åsnes kommune i Hedmark fylke. Eva kjøpte gården av sine foreldre i 1994.
Gården har vært i familien siden 1921, da Evas bestefar kjøpte den på det åpne marked. Gården var da opprinnelig en husmannsplass, men ble utskilt som et eget bruk i 1915.
Med årene, og for hvert generasjonsskifte, har gården vokst seg større. I dag er det et heltidsbruk med smågris. På gården avler vi  også frem egne mordyr for produksjon. Mesteparten av jorda brukes til kornproduksjon. Bringebærproduksjonen startet vi med i 2004 og jordbærproduksjonen i 2010.
Vi har 1 ansatt i 100 % stilling i svineproduksjonen og 1 i 50% stilling i bærproduksjonen. På sommeren har vi sesongarbeidere som tar seg av innhøstingen av jordbær og bringebær.

Om våre produkter

Det har vokst bringebær i Solør siden norrøn tid. Solør er et område med spesielt gode dyrknings-forhold. Med kjærlighet, godt stell og mye omtanke, dyrker vi frem de smaksrike bringebærene på Sletten Mellem Gård.

 

MELLEM BRINGEBÆRDRIKK
For å få den friske og deilige smaken råpresser vi bringebærene, og blander råsafta med vann og litt sukker. Bringebærdrikken går så igjennom en oppvarmingsprosess. Deretter blir den tappet på 35cl og 70cl flasker, eller på 5 liter Bag-in-Box.  Denne prosessen gjør at bringebærdrikken holder seg frisk og god lenge.

Bringebærdrikken er et rent naturprodukt, uten kunstige tilsetningsstoffer. Noen sier det smaker som en sommervind – dere kan jo bedømme selv.


Prøv flere av våre produkter – du har aldri smakt noe lignende!


MELLEM har selv utviklet sitt sortiment

Bringebærsyltetøy (rørt frossen og kokt hermetisert)
Bringebær gele
Bringebærpure
Jordbærsyltetøy (rørt frossen)
Aronia syltetøy (svartsurbær)
Tyttebærsyltetøy
Moltesyltetøy
Honning (høstet på gården, direkte sporbart omkrets på 2,5 km)

Ingen av våre produkter er tilsatt konserveringsmiddeler.